Αιτιολόγηση Υποψηφιοτήτων

Οι κατηγορίες: “ Καλλιτέχνης Ποπ”, “Καλλιτέχνης Ποπ Λαϊκό”, “Καλλιτέχνης Λαϊκό”, “Καλλιτέχνης Urban”, “Best Performer” των Mad Video Music Awards, καταρτίζονται από την creative ομάδα του MadTV, λαμβάνοντας υπόψιν το airplay του καναλιού για την περίοδο 1/4/2022 - 31/3/2023.

Οι κατηγορίες: “Καλύτερο ΠΟΠ”, “Καλύτερο Ελληνικό Χορευτικό”, “Καλύτερο Urban”, “Καλύτερο Ντουέτο”, “Καλύτερη Μπαλάντα”, “Καλύτερο Dance”, “Καλύτερο Λαϊκό Modern” και “Βίντεο Της Χρονιάς”, προκύπτουν, λαμβάνοντας υπόψιν, το airplay του Mad TV, τα Spotify streams και τα YouTubeviews του κάθε τραγουδιού/videoclip.

Η λίστα των υποψηφίων στην κατηγορία “Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος” δημιουργείται με κριτήριο την ημερομηνία κατά την οποία εντάχθηκαν τα τραγούδια των υποψηφίων στο playlist του Mad TV και δεν αφορά σε προηγούμενες κυκλοφορίες τους.

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία “Καλύτερο Album”, βγαίνουν μέσα από τις ψηφιακές πωλήσεις και τα streams, σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Στην κατηγορία: “Τραγούδι της Χρονιάς: Digital”, περιλαμβάνονται τα τραγούδια που είχαν κατά την περίοδο 1/4/2023 - 31/3/2024 τα περισσότερα Spotify streams και τα YouTube views.

Η κατηγορία: “Τραγούδι Της Χρονιάς: Airplay” προκύπτει από τις μετρήσεις της υπηρεσίας Official IFPI Airplay Chart powered by MediaInspector, για την περίοδο 1/4/2023 - 31/3/2024 και αφορά όλα τα ραδιόφωνα της Ελληνικής επικράτειας.